Tegels

BAKO heeft een showroom van 400m2 vol inspiratie. Ook via de website geven we graag informatie zodat jij een gerichte keuzen kan maken.

Tips bij het kopen van badkamertegels

Gladde tegels in een badkamer. Het is de vraag of dat verstandig is. Meestal is een badkamertegel wat stroever. Er zijn zelf antislip tegels. Ten tweede adviseren wij meestal een tegel die makkelijk schoon te maken is. Doordat de badkamer vochtig wordt blijft er kalk en stof achter op de tegels. Om de badkamer schoon te houden is een gladde tegel gemakkelijker.

Kitvoegen. Een extra tip waar niet altijd over nagedacht wordt. Na de aankoop en het inbouwen van de tegels wilt u zo lang mogelijk plezier houden van de badkamer. De kwaliteit van de kit is daarbij van groot belang. Wordt de badkamer heel vaak gebruikt, dan kan het zijn dat de kitvoegen na zo'n twee jaar op sommige plekken vervangen moet worden. Houd dus in de gaten of het kitwerk nog goed is. Vocht kan namelijk gemakkelijk door een gaatje in de kitvoegen dringen. Als dit niet aangepakt wordt is de schade door vocht vaak veel groter.
Dit is daarnaast ook weer afhankelijk van de ondergrond onder te tegels. Naast het verkopen van badkamertegels denken we ook graag op die manier met u mee. Dat kan door de samenwerking met eigen vakmensen die dagelijks badkamers inbouwen.

Badkamertegels - de trends

De tegels zijn sfeerbepalend voor de badkamer. De trend die we zien is een steeds groter formaat badkamertegels. Een voorbeeld is de lange tegel met houtlook. Dit geeft een warme sfeer en voelt prettig aan. De natuurlijke uitstraling zorgt dat je badkamer een fijne plek wordt.

Vloertegels

Vloertegels zijn in eerste instantie bepalend voor de sfeer in uw interieur. Maar daarnaast worden ook heel andere eisen gesteld aan vloertegels ten opzichte van bijvoorbeeld badkamertegels. De vloertegel moet veel harder zijn. Er wordt vaker met schoenen op gelopen en er valt vaker iets op de vloer. En natuurlijk moet de vloer ook gemakkelijk schoon te maken zijn.
Als laatste telt mee dat onder vloertegels vaker vloerverwarming wordt geplaatst. Doordat vloerverwarming in de winter voor hoge temperaturen kan zorgen, heeft dit effect op de tegelvloer en de voegen.

We helpen u dan ook graag bij de keuze tussen de soorten vloertegels. We hebben in de showroom alle soorten ter inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan keramische, natuursteen, betonlook en mozaiek tegels.

Showroom

De koffie staat klaar in onze showroom. Ontvang deskundig advies van onze vakmensen. Je bent van harte welkom.

Tegelvloer
Tegels
Tegelshowroom
 

 

BAKO is dealer van Schluter Systems

Bij tegels is de ondergrond heel belangrijk. In sommige gevallen moet er een laag aangebracht worden tussen de ondergrond en de tegels. BAKO is dealer van Schluter. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn: klik hier